Miljø og klima

Der skal ikke herske tvivl om, at vi som en større produktionsvirksomhed har en forpligtelse til at værne om miljø og klima.

Som en del af Scandinavian Print Group, herunder LaserTryk.dk, overholder ScandinavianBook de samme retningslinjer omkring miljø, CSR og bæredygtighed.

Der er ingen undskyldninger for ikke konstant at forsøge at reducere virksomhedens miljø- og klimabelastning.

Hånd løfter jordbunke med plante

Miljøvenlig produktion med bookbox

Med bookbox® produceres der én kasse bøger af din titel. Det er nemlig alt, du behøver, og det er godt for miljøet.

Med bookbox® undgår du overproduktion og brænder dermed ikke inde med trælse restoplag til makulering. Lagerkapaciteten er nemlig tilpasset titlens salg og det sikrer en miljørigtig produktion.

Bookbox® trykkes med inkjet-trykteknologi, der kun bruger en tiendedel strøm i timen i forhold til andre digitale trykmaskiner.

Hos ScandinavianBook producerer vi udelukkende på miljømærket papir fra Skandinavien og arbejder konstant for at reducere virksomhedens miljøbelastning.

Papkasse med bookbox-logo på

Vi er et Svanemærket trykkeri

Vælg trykkeri med omtanke

LaserTryk.dk A/S er et svanemærket trykkeri med reg.nr. 5041-0826 (se licens). Når du vælger et svanemærket trykkeri, vælger du et trykkeri, som bidrager til et renere miljø, et sundere arbejdsmiljø for de ansatte, og en renere fremtid for os alle.

Skrappe krav til svanemærket trykkeri
  • Brug af miljørigtigt papir
  • Brug af vegetabilske trykfarver
  • Genanvendelse af tryksager
  • Minimering af affald, herunder papir
  • Brug af vedvarende energi
  • Hensyn til det kemiske arbejdsmiljø
Svanemærket

Benyt logo
Som LaserTryk.dk-kunde må du altså sætte svanemærkelogoet på din tryksag som et synligt bevis på en ansvarlig og miljøbevidst indkøbspolitik. Du kan hente svanemærkelogoet her.

Miljømærket papir
Hos LaserTryk.dk producerer vi udelukkende på miljømærket papir. Vi er i dag oppe på, at 95 % af det papir, vi benytter, er svanemærket. Resten har en tilsvarende EU-miljøstandard.


Se stor version

EcoVadis

Tildelt bronzemedalje

EcoVadis
EcoVadis er en af verdens mest pålidelige udbydere af bæredygtighedsvurderinger, der evaluerer virksomheders bæredygtighedspræstationer og -praksis på en global skala ud fra fire hovedområder:

  • Miljø
  • Etiks ansvar
  • Arbejdsmiljø og menneskerettigheder
  • Bæredygtig indkøb

Bronze
Vores dedikation til miljøet og samfundet har gjort det muligt for os at opnå en imponerende EcoVadis bronzemedalje, der placerer ScandinavianBook blandt de øverste 35 % af alle globale virksomheder i EcoVadis bæredygtighedsvurdering.

Det betyder for dig som kunde, at når du samarbejder med ScandinavianBook, får du ikke kun tryk i topkvalitet til super lave priser, men du støtter også en virksomhed, der går forrest inden for bæredygtighed.

Du kan læse mere om EcoVadis her.

ISO 9001 + 14001

Ønsker du at benytte ISO-certificeret produktion, klarer vi også dette.

ISO

Vi råder over disse miljø/kvalitetscertificeringer:

Mere info om ISO-certificering
Vil du læse mere om ISO miljø/kvalitetscertificeringer, kan du læse mere om ISO 9001 her og ISO 14001 her.

Yderligere information
Hvis du ønsker at benytte ISO-certificering eller mangler yderligere information, kontakt kundeservice på eller tlf. .

100% vedvarende og CO2-kompenseret el

Vi køber el med omtanke

Vi har omlagt 100 % af vores el-indkøb til vedvarende og CO2-kompenseret energi fremstillet ved dansk vindkraft.

Valget af VINDenergi er med til at skåne miljøet – og styrke både produktionen og investeringen i miljøvenlig energi.

Se diplom.

Kodak Sonora Process Free

Vi har udskiftet traditionelle trykplader, der anvendes til offsetproduktion, til Kodak Sonora Process Free-trykplader.

Kodak Sonora Process Free-trykplader produceres via nyere teknologi. Dermed spares kemisk forarbejdning, og vand- og energiforbruget reduceres.

Se certifikat.

Grafisk CSR-kodeks

LaserTryk.dk er tiltrådt "Grafisk CSR-kodeks".

Grafisk CSR-Kodeks

Det grafisk CSR-kodeks
Programmet er udarbejdet af Grafisk Arbejdsgiverforening og HK/Privat og går i al sin enkelhed ud på, at vi som deltagende virksomhed forpligter os til at overholde programmets ti CSR-principper, der tager udgangspunkt i FN Global Compacts ti principper om menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption.

Komplet liste
Se den komplette deltagerliste på www.grakom.dk
Bemærk, hvordan LaserTryk.dk var første virksomhed til at tilmelde sig.

FSC®-certificeret trykkeri

ScandinavianBook er FSC®-certificeret med licens kode FSC®-C010493.

FSC® logo

FSC®-mærkning af en tryksag sikrer, at papiret stammer fra bæredygtigt skovbrug og andre kontrollerede materialer, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn. Se certifikat.

FSC®-certificeret papir skal indkøbes separat, og forskellige procedurer skal overholdes. I den forbindelse kan der opstå længere leveringstid, og FSC®-mærkning er derfor ikke mulig, hvis du ønsker at bestille med eksprestryk.

FSC®-certificering af en tryksag koster 2 % af salgsprisen, minimum 800 kr. Kontakt Charlotte Clausen på cc@lasertryk.dk eller tlf. +45 86 750 033, , hvis du har yderligere spørgsmål eller ønsker FSC®-mærkning på din trykopgave.

Du kan se vores FSC®-guide her.

100 % genbrug

Vores bæredygtige tryksager trykt på 100 % genbrugspapir er ikke forbeholdt specialtryksager. Faktisk kan du bestille næsten alle ”almindelige tryksager” på vores genbrugspapir.

100% genbrug

Bemærk kvaliteten
Vores genbrugspapir er fremstillet af 100 % genbrugspapir. Papiret har et mere råt udseende og naturlig hvid overflade og struktur. Desuden kan papiret både Svanemærkes, FSC®-certificeres og har det europæiske miljømærke Blomsten.

CO2-kompenseret produktion

Vi er blandt de få trykkerier i landet, der giver dig mulighed for at få din bogproduktion CO2-neutraliseret. Udover den indlysende fordel ved at gavne miljøet får du mulighed for at skrive på din trykopgave, at den er CO2-neutral.

Tilvælges ved bestilling
CO2-kompensering klares nemt og uden forsinkelser, når du bestiller din bogproduktion. Det er frivilligt og koster et tillæg på 1,96 %.
Du tilvælger CO2-kompensering i step 4, Overførelse af din bestilling.

Kontakt os på info@scandinavienbook.dk for anvendelse logo.

Beregning for CO2-neutralisering
Beløbet, der tilknyttes din bestilling, bruges til indkøb af kvoter, der reducerer den globale CO2-udledning med en mængde, der svarer til din ordres CO2-udledning.
Vores beregning er baseret på en beregning af virksomhedens, inkl. medarbejdere og underleverandørers, samlede udledning af CO2 og prisen for at neutralisere denne.

Af administrative årsager er beregningen ikke individuel for den enkelte ordre, men baseret på ordrens vægt/pris sammenholdt med vores samlede producerede mængde og omsætning.

ClimateCare
LaserTryk.dk samarbejder med ClimateCare om indkøb af kvoter. Pengene investeres altså i opførelse af fx vindmøller og solceller, installation af mere CO2-venlig teknologi i ulande m.v. Du kan læse mere om ClimateCare her.

Klimavenlig produktion

Vi optimerer løbende vores produktionsudstyr for at sikre en klimavenlig produktion. Vi indkøber bl.a. nyere trykmaskiner og som det første trykkeri i Europa har vi valgt at investere mere end 20 mio. kr. i flagskibet inden for offsettryk, nemlig en sprit ny 8-farvet tryk-maskine med det mundrette navn Heidelberg XL 106-8-P LE UV.

UV-teknologi - godt for miljøet
Via den nye Low Energy UV-trykteknologi opnår vi strømbesparelser på op til 25 % i forhold til traditionelle trykmaskiner. Konkret betyder det, at vi sparer 100-150.000 kwt om året, svarende til 20-30 husstandes forbrug. Antallet af makulaturark sænkes med ca. 50 %, svarende til ca. 500 kg papir... om dagen!

Vi har udskiftet de traditionelle trykplader, der anvendes til offsetproduktion, til Kodak Sonora Process Free-trykplader. Disse trykplader produceres via nyere teknologi. Dermed spares kemisk forarbejdning, og vand- og energiforbruget reduceres. Se vores certifikat.

Heidelberg Speedmaster XL 106

Læs mere:

Fakta

#1: Ved at anvende nyt produktionsudstyr har Lasertryk.dk mere end halveret strømforbruget og antal ark/papir, der anvendes til opstart. Vi har i dag et gennemsnit på mindre end 50 ark. Til opstart af større trykopgaver har LaserTryk.dk et af de laveste gennemsnit målt på Heidelberg-udstyr i Europa.

Trykmaskiner, der er ældre end fem år, bruger dobbelt så meget strøm som en trykmaskine, der er mindre end fem år gammel. 90% af Lasertryk.dk’s produktionsudstyr til tryk og print er mindre end fem år gammelt.

#2: Ved produktion med puljetryk udnyttes både maskine og papir optimalt.
Puljetryk er en væsentlig årsag til langt mere miljøvenlig produktion. Ved at samle flere kunders opgaver på et trykark reduceres det samlede papirforbrug. Der er færre antal opstartsark/papir ved puljetryk. Et puljetryksark indeholder ofte 4-8 kunders opgaver.

Loading ...

Din indkøbskurv

 
Ekspres gebyr:
Samlet trykpris: : ekskl. moms, fragt og adm. gebyr
Samlet rabat: